събота, 5 април 2014 г.

Киви за сияйна кожа


Чудите се как да подхраните, ексофирате и направите  кожата си мека,гладка и сияйна ?На пазара има десетки продукти за това, но аз знам най-простия и може би един от най-ефикасните начини и гарантирам, че ще останете доволни !
Необходими продукти :
- половин киви
- една чаена лъжичка домашно кисело мляко (за предпочитане) Да, правилно сте прочели ! Нужни са ви само тези два продукта и нищо повече. Започнете с измиване на лицето в студена вода ( колкото по-студена, толкова по-добре) :) При нужда почистите с любимата си пяна за лице. В момента аз използвам L`Oréal Sublime Fresh. Цената й е около 8 лв. и е изключително нежна, не щипе и не изсушава кожата. Използвам я 2 - 3 пъти в седмицата. Страшно икономична е, имам я повече от 5 месеца, а е останало около 1/3 от нея. Това ми напомня, че срокът на годност скоро ще изтече и трябва да я използвам по-често.
След това оставете кожата си да "подиша" няколко минути, докато вие приготвяте сместа за маската. Обелете или издълбайте половин киви, 
           поставете го в малка чашка и го направете на малки парченца с помощта на лъжица. Не се притеснявайте, не е нужно да стане на каша, може да има и по-големи парченца. След това добавете една чаена лъжичка кисело мляко и разбъркайте хубаво.  Нанесете с пръсти сместа върху лицето си, като преди това задължително трябва да се легнали, защото сместа никак не е гъста и няма да се задържи на мястото, но което сте я поставили. Можете да видите снимка, но обещайте да не ми се смеете,хаха. Останете така около 10 минути, след което с  по-големите парчета по лицето си масажирайте няколко минути. Остава само да изплакнете с вода и веднага ще усетите колко нежна, чиста и подхранена е станала кожата ви. Не прекалявайте с правенето на тази маска, аз лично я правя един път в седмицата, понякога и по-рядко, тъй като семената на кивито са мощен ексфолиант и можете да раздразните кожата, ако търкате по-силно или по-често от необходимото.
След изминаването и подсушаването на кожата отново я оставете около пет минути и чак тогава нанесете кремът си за лице. Аз отскоро ползвам
Avene Ysthéal+ Emulsion. Цената му е около 55 лв. Все още не мога да определя дали действа и дали коригира първите бръчки, но пък да се надяваме, че след като го използвам повече вече ще мога да кажа.
По време на цялата процедура не забравяйте да си пуснете любимата музика, защото така съм сигурна, че ефектът ще е по-голям :) Музиката ви носи наслада, която няма как да не си проличи и на лицето ви. Аз в момента съм пристрастена към новия сингъл на Shakira - Empirer и именно него слушах по време на процедурата :) Препоръчвам ви да го чуете и разбера се да видите видеото му !


 

Това е! Надявам се да изпробвате тази маска/ексфолиант и да споделите мнение :)

 

P.S.
Не забравяйте да правите нещата, които истински обичате, защото светът е пълен с хора, които ще ви накарат да се откажете от тях, хора, които ще ви убеждават, че не сте достатъчно добри, хора, които ще искат да ви поставят в рамка, да ви направят като тях ! Единственото, което трябва да правите обаче е да бъдете по-добрия вариант на самия себе си всеки следващ ден :)

                                     Love, Adriyana

 

                                         

      

                                             



Няма коментари:

Публикуване на коментар