понеделник, 1 август 2016 г.

Няколко домашни хитри трика за красота


Здравейте, приказни!
Казвам "добре дошъл" на август с една нова/стара публикация. Малко преди да започна да водя блога си имах невероятния късмет да спечеля от една игра на viewsofia.com и PRETTYBOX. За целта изпратих e-mail с моите домашни трикове за красота. Не можете да си представите каква радост беше, когато видях,че са избрали да публикуват в сайта именно моите рецепти и още по-готиното - бях спечелила цели 5 кутии PRETTYBOX (това са абонаментни кутии подобни на Pinks, но по-скъпи и с повече продукти, които в последствие спряха да се разпространяват). От тях се сдобих с доста продукти, някои от които ползвам и до днес (например страхотния руж на MeMeMe, на който скоро ще направя и ревю) и заради които се породи у мен желанието да пиша за козметика и следователно да създам този блог.
Та... днес реших да ги споделя и тук с вас, защото смятам, че някой може да намери нещо за себе си. Ето ги и 7-те "хитринки", директно копирани от сайта на viewsofia.com, който можете да погледнете и тук :)

Как да се справим с брадавиците?
Не знам дали някой от вас е имал брадавици, но е ужасно ! Особено, ако си тийнейджър, който иска да има красива кожа. Когато бях на 15 - 16 години по лицето ми излязоха 20-ина дребни брадавици, които не минаваха месеци, дори години наред. Майка ми ме заведе на козметик и на билкар, но нищо. Представете си отчаянието ми... Винаги ли ще си остана с тях? Eдин ден съвсем случайно по време на час моя съученичка взе един тебешир и започна да търка лакътя си. Когато я попитах какво прави, каза, че има брадавица и тебеширът помагал. Бях скептично настроена, но все пак тайно пъхнах едно малко парче тебешир в раницата си. Веднага щом се прибрах, натърках лицето си и така няколко дни... След 2 седмици нямаше и помен от брадавица, бях на седмото небе... а като се сетя колко време съм се мъчила без да знам този лек... Ако не беше стечение на обстоятелствата, можеше и до днес да нося брадавици на лицето си. Надявам се съветът ми да помогне на много млади момичета.

Как да се справим с уморените/ парещи очи?
Когато очите ви са уморени от дългото седене пред компютъра в офиса или от ослепяващото слънце, точно в деня, в който сте си забравили слънчевите очила ! Как да реагирате? Нарежете един суров картоф на кръгчета и поставете по едно на всяко око. Постойте така 10-тина минути, след това сменете с други кръгчета. Картофа ще изтръгне цялата болка и умора от очите ви и ще се чувствате отлично. Знам този трик от баща ми, който е стругар и постоянно страда от уморени, замърсени или осветени очи.

Как да се справим с акнето?
От баба знам, че излезе ли ми пъпка трябва да взема обелка от банан и да търкам 2 - 3 минути пъпката, след това не я измивам, ами си лягам с останалото по кожата. На сутринта пъпката е набрала и може да се отстрани или напълно е изчезнала.

Как да имаме бебешки меки пети?
Всеки вкъщи знае, че свинската мас помага за напукани пети. Намазвате петите си обилно с мас, след това си обувате чорапи и лягате да спите.

Как да накъдрим тънка и слаба коса без да я увредим?
Това е изключително лесно, дори и да не сте си у дома и да нямате нищо за къдрене под ръка. Вземете парче вестник и го накъсайте на 10-тина дължи ивички. След това навийте малки кичури коса и внимателно завържете вестника. Ако си скъса сложете нова лентичка, не се притеснявайте, ако косата не е навита прецизно, ще получите красиви къдрици, когато разрешите косата си след 2 - 3 часа. Същото нещо можете да направите и с памучни парцалчета , а защо не и да нарежете любимата си тениска и да ползвате парцалчетата многократно... Хем ще си къдрите косата, хем няма да се разделяте с тениската си.

Как да премахнем перфектно неприятните косъмчета над горната устна ?
Лентичките за лице никога не премахват напълно окосмяването, но според мен основната им и най-добра функция е, че при отлепването им кожата изтръпва и е много лесно и безболезнено да отстраним с пинцета косъмче по косъмче всичко, което ни притеснява.

Как да заздравим ноктите на ръцете си ?
Приятелка ми препоръча да натъркам под ноктите с чесън... И наистина действа! За няколко седмици са значително по-здрави. Неприятната миризма може да премахнете като смачкате няколко листа магданоз по ръцете. Ако нямате, може да се използват и зърна от кафе.

                                                                           Love, Adriyana


youtube - ADRIYANA
facebook - MakeUp Music Me
втория ми блог - Classroom Of Joy
 instagram - @adriyanarumenova
twitter - @ADriyanaA