четвъртък, 24 декември 2015 г.

Life As I Know It - Как изгубената Коледа се превърна в Коледно чудо!

Здравейте, приказни!
Последните 10 дни мечтаех  за момента, в който ще седна, ще отворя празна страница в блога и ... ще пиша. Пробвах няколко пъти, но... така и не се получи. Просто нямах настроение.... Е, май няма по-вярна приказка от тази, че болния има само едно желание и то е да оздравее. С оздравяването се връщат и желанието за писане... абе въобще за живеене!
Ух, не исках този пост да се превърне в мелодраматичен, но когато повече от 20 дни те мъчи ужасна кашлица и безсилие малко или много ти се изкривяват представите за света и депресията те наляга. Предполагам знаете как е!
Явно по Коледа наистина стават чудеса обаче, защото днес се събудих и си казах - искам да пусна коледен пост в блога. Коледен? Та, аз дори не можах да украся коледната си елха. Добре, че имам най-прекрасната майка на света, която се опита по всякакъв начин да ми върне коледния дух. В крайна сметка тя и обстоятелствата направиха така, че той наистина се върна :)


Реших, че напук на настинката и гадното ми настроение ще си създам поредната страхотна Коледа. Все пак Коледа е най-изкуствения празник. Хората си създават емоции, красота и настроение като един вид успокоение и хубав край на годината. Поне според мен е така и не смятам, че това е нещо лошо. Напротив. Все пак животът е такъв, какъвто си го направиш, нали?
В училище планирах да направим пиеса, подобна на миналогодишната, но този път проявих по-голяма съобразителност и започнахме да се готвим за нея още в края на миналия месец. По този начин 10-те дни отсъствие от работата не попречи на заснемането й. Както не веднъж съм казвала работата по пиеската е невероятно изживяване за мен, а вярвам и за учениците. Също така е скъп спомен за цял живот.

Ако ви е интересно можете дори и вие да я видите :)


Отново в училище направихме коледен базар, като избрах няколко неща, които да купя и да ви ги покажа, тъй като много ми харесаха. Коледно чорапче (за първи път имам такова), коледни рисувани курабийки и елха от канап, която смятам, че създава голямо настроение и уют вкъщи.


Заради заснемането на коледната сценка (а и не само) украсихме много хубаво класната си стая, която и по принцип е много хубава (розова!!!), като се създаде много коледно настроение. За съжаление тази година нямаше конкурс за най-добре украсена стая, иначе... смятам, че категорично щяхме да спечелим (колко скромно, а?)Общо взето това беше предколедния ми период... Боледуване, работа по училищната ни Коледа, пиене на много чай, откриване на един страхотен коледен филм, наречен Arthur Christmas и маратон от Vlogmas видеа в youtube.  О и да не забравя! Girl Online! Не знаех какво да очаквам, въпреки че съм гледала всеки един клип на Zoella и смятам, че я познавам много добре... и това, което знам е, че няма да издаде нещо, което не е достатъчно добро. Но все пак смятах, че книгата е доста тийнейджърска и дори се чудих защо я купувам, при положение, че аз не попадам в тази възрастова група. Всъщност ми хареса МНОГО! Начина по който е написана - толкова описателно и завладяващо ме накара да я прочета за два дни. Буквално живях с тази книга и беше едно от най-хубавите неща, които ми се случиха, докато бях болна. Чакам с нетърпение втората част!


До този момент си мислех, че тази Коледа няма да се запомни с нищо кой знае колко интересно и БАМ! На 14 декември Марая Кери съобщи, че ще прави европейско турне през 2016! За фен като мен, който има цял гардероб с албуми, сингли, тениски, картички, парфюми и какво ли не, свързано с Марая това си е невероятен подарък. Това да има вероятност да я видя и чуя наживо не се е случвало досега. Винаги съм живяла с мисълта, че вероятността да бъда на неин концерт  граничи с невъзможното. Марая не е идвала в Европа през последните 13 години, а да отида до Америка, за да я видя беше вероятно, но  единствено, ако спечеля от тотото.
След два дни на непрекъснато напрежение дали ще успея да си купя билет на 18 декември, минути след като отвориха сайта за pre-sale взех един от първите билети за концерта й в Милано. Буквално това беше едно от най-напрегнатите и вълнуващи неща, които съм правила досега. Все още не мога да повярвам, че ще се случи. Както казвам често напоследък - само живи и здрави!
Реших да посетя Италия, вместо Англия, Франция или някоя от другите държави, в които ще има концерти, защото ще ми излезе значително по-евтино. Вчера платихме и самолетните билети и съм с още една крачка по-близо до мечтата си. Ще споделя това изживяване с една моя прителка, която също е заклет фен на Марая (естествено)!


Към днешна дата смея да твърдя, че аз вярвам в чудеса. Какво, ако не чудо е това?
За да направи Коледата ми още по-вълнуваща Марая ни зарадва с цял коледен концерт - Merriest Christmas Special и коледен филм - A Christmas Melody! А аз си направих и още един допълнителен подарък, а именно последния й албум, който събира всичките й номер 1 хитове, за който дори имам публикация и който все не намирах време да поръчам.


Така колекцията ми от албуми на Марая Кери е пълна. Липсва ми само изживяване за цял живот! В Милано, Италия на 16 април. Живот и здраве! Това е и нещото, което пожелавам на себе си, близките си, приятелите си и всички вие, което четете - здраве! За всяко друго нещо си има коледна магия. И съм сигурна, че чудесата стават не само по Коледа, а всеки път, когато повярваш в тях! Весели празници!

                                                                                                        Love, Adriyana

 

youtube - Adriyana from MMM
facebook - MakeUp Music Me
втория ми блог - Classroom Of Joy

 instagram - @adriyanarumenova
twitter - @ADriyanaA