събота, 4 юли 2015 г.

LUSH Mask of Magnaminty - ревю

Здравейте, приказни!
Откакто следя клипове на бюти влогъри в youtube непрекъснато слушам за продуктите на LUSH. Когато преди около месец попаднах в техен магазин нямаше как да не си купя няколко неща, едно от които е може би най-известния им продукт (поне в България) Mask Of Magnaminty, който се превърна и в мой безспорен любимец.

 

Продуктите на Lush са ръчно направени и са с изцяло натурален състав. Повечето продукти са забъркани от съвсем пресни съставки, което прави марката много желана сред момичета, които предпочитат био козметика.
Mask of Magnaminty е първата маска, която се "самоконсервира" напълно естествено, без добавени консерванти и т.н. В момента тя е и единствената маска, която се предлага у нас. Предназначението й е да се грижи за кожата, като я предпазна от младежките пъпки. Може да се използва както на лицето, така и на гърба. 


Опаковката й представлява черно пластмасово бурканче, което е направено от рециклираща се пластмаса. Капачката се завинтва, което прави опаковката много стабилна. Има залепена информация за състава, предназначението и всичко, което ни е необходимо да знаем за продукта. Харесва ми много това, че продуктите на Lush имат стикер с точната дата до която са годни. Годността на тази маска е точно 4 месеца. 


Съставът  е повече от страхотен! Ето го и него, изваден от официалния ми сайт :
Мед (Honey), Каолин (Kaolin), Бентонит гел (Bentonite Gel), Талк (Talc), Глицерин (Glycerine), Смлян боб адуки (Phaseolus angularis), Семена от вечерна иглика (Oenothera biennis), Масло от мента (Mentha piperita), Масло от африкански невен (Tagetes erecta), Феър трейд ванилово масло-абсолют (Vanilla planifolia), *Лимонен (*Limonene), Парфюм (Perfume), Хлорофил (CI 75810)
Със зелено са обозначени натуралните съставки, а с черно - безопасната синтетика.


Самата маска е доста интересна като консистенция. Има зелен цвят и е кремообразна, примесена с едри частици. Мирише на мента, много свежо и успокояващо. Държа я в хладилника, защото така ме посъветваха в магазина.
Използвам я два пъти в седмицата. Нанасям един слой на лицето си, като внимавам с зоната около очите, тъй като това е доста чувствително място и е добре да не се засяга от маската. Престоявам с нея около 10 минути. Чувството докато съм с нея е толкова приятно, че понякога съжалявам, че не е нужно да се стои повече, хаха. 


Първите пъти усетих леко гъделичкане по време на престоя с маската, но с времето явно кожата ми привикна и сега гъделичкането го няма. Обичам да отстранявам със студена вода, като леко масажирам лицето с продукта, като го ползвам и като ексфолиант.
Действието на маската се забелязва още след първото използване! Кожата ми веднага стана по-чиста, по гладка и по-свежа. Пъпките, които ми излизаха от време на време ги няма почти никакви. Не изсушава кожата, въпреки че е предназначена за кожа, податлива на акне (а моята не мога да я определя като такава, въпреки че понякога ми излизат пъпки).


Mask of Magnaminty се превърна в must have продукт за мен. Напълно натурална, много приятна за употреба, отговаря на нуждите на кожата ми и е достъпна като цена.

Може да я купите в двата магазина на Lush в София или да поръчате он-лайн от официалния им сайт lushbg.com. Цената на малката разфасовка (125 g) е 10.90 лв., а на голямата (315 g) е 19.90 лв. Препоръчвам ви да изберете малката, ако използвате маската сами, защото доста трудно ще се справите с голямата в рамките на срока на годност.
Не изхвърляйте опаковките си от продуктите на Lush, защото можете да ги използвате многократно, а ако върнете 5 опаковки от маски или ексфолианти (трябва да е обозначено на опаковката) ще получите една Mask of Magnaminty. Страхотна западна политика, вече пренесена и у нас! Е, как да не ги обичаш?


                                                                                                  Love, Adriyana


P.S. Имам ще един прекрасен продукт на Lush, за който ще ви споделя повече в следваща публикация. А вие ползвали ли сте някои от продуктите на Lush и какво е мнението ви за тях?

Още места на които да ме намерите :

youtube - Adriyana from MMM
facebook - MakeUp Music Me
twitter - @ADriyanaA

Няма коментари:

Публикуване на коментар