събота, 2 май 2015 г.

May In Movies : The Water Diviner

Здравейте :)
Днес отново реших да се потопя в магията на киното и да гледам един от най-хитовите филми напоследък.
Това е The Water Diviner/Търсачът, режисьорския дебют на Ръсел Кроу (който играе и главната роля). Това е филм за загубата, скръбта, надеждата и втория шанс.


Филмът е вдъхновен от действителните събития по време на Първата световна война, в която умират милиони и милиони биват безследно изчезнали. Главния герой се залавя с тежката задача да издири останките на тримата си сина, убити по време на битка.
За мен филмът на моменти наподобяваше приказка. Много приятен и лесен за гледане, много наситен на действие. Не липсват и няколко наистина драматични моменти, на които признавам си плаках като бебе.
По начало не харесвам и не гледам филми за войната, защото много ме депресират и разстройват, но въпреки драматизма на The Water Diviner режисьорът е успял да запази положителната нотка, която оставя чувство на удовлетвореност след финала на филма. Според мен се изисква изключително майсторство в пресъздаването на една трагична истрия по този вълнуващ начин. Дори останах учудена, че филмът не е номиниран за Оскар, но има хора, които разбират повече, все пак :)
Едни от най-силните сцени за мен бяха, когато героят на Ръсел Кроу четеше приказка на синовете си в празната стая в началото на филма и на гробовете им в края.
Не знам какво друго бих могла да ви кажа, освен, че филмът е пленителен и ви го препоръчвам горещо.

Оценка 5.5/6

Можете да видите повече за филма в IMDb.




                                                                                                            Love, Ariyana

Няма коментари:

Публикуване на коментар